2019-ieji buvo wow... (ilgas ir skanus įrašas)

Šie metai buvo tokie, kurių eigoje patys ne kartą pagalvodavome, jog vyksta kažkas stebuklingo. Taip gera būti dalimi ypatingų švenčių, kurių svečiai nuoširdžiai vertina kokybišką maistą ir jo pateikimo estetiką, gera, kuomet užsakovai susisiekia po renginio ir suteikia grįžtamąjį ryšį, o kai vėl prireikia vaišių prisimena mus pirmuosius! 2019-ųjų apžvalga by „Spoon to the Moon“.

 

2019-ieji prasidėjo puikiai, nes jau sausio pradžioje Jums, mielieji, pristatėme žavias meniu naujienas. Tai buvo rūkytos jautienos ir saulėje džiovintų pomidorų crostini, vegetariškas saldžios bulvės užkandis, plėšytos jautienos užkandis, vištienos suktinukas su mango ir pomidorų salsa bei vištienos ir naminio pomidorų drebučio užkandis. Tai tikras skonių ir poskonių šokis, sušildęs žiemą ir suteikęs džiaugsmo ištisus metus.

Be to, metų pradžioje papildėme ne tik meniu, bet ir darbuotojų gretas, o ką tai reiškia? Tai reiškia dar daugiau malonaus klegesio virtuvėje, greitesnį ir produktyvesnį darbą.

Kas dar? Dar kartą įsitikinom, kad po didžiųjų metų švenčių žmonės pradeda planuoti bene gražiausią ir svarbiausią asmeninę šventę – vestuves, o šias mes mylim. Mmmm... Geriausi ir skaniausi prisiminimai! :)

Pastebėjome, jog tiek planuojantys vestuves, tiek užsisakantys maistą įmonių vakarėliams ar gimtadieniams vis dažniau teiraudavosi vegetariškų užkandžių, todėl 2019-ųjų sausio pabaigoje pristatėme „Green Spoon“ skiltį, kurioje puikuojasi vegetariški, veganiški ir sveikesi saldieji pasirinkimai. Šiandien galime pasidžiaugti, kad visus metus puikiai pavyko plėtoti sveikesnio maisto idėjas ir naujais skoniais stebinti tiek naujus, tiek ir senus mūsų klientus.

Nauji metai – naujos pradžios, įkurtuvės, atidarymai, atradimai...Būtent taip prasidėjo mūsų vasaris, kuomet su atidarymu sveikinome naujos odontologijos klinikos svečius. Pamename, kad užsakovai po renginio susisiekė su mumis ir dėkojo už tai, kad maistas išties priminė mažus meno kūrinius ir susilaukė itin daug komplimentų iš svečių. O mums tai išgirsti be galo malonu!

Žinote, kas dar smagaus vyksta žiemą? Gimtadieniai!!! Vartydami praeitų metų nuotraukų albumus su šypsena prisiminėme spalvingas akimirkas iš gausybės vaikų gimtadienių. Čia kiekvienas itin charakteringas, kiekvienas turi savo mylimiausią herojų, mėgstamiausią spalvą, žaidimus ir pasikviečia tuos draugus, su kuriais gali dūkti iki begalybės. O jei visame šiame siautulyje prireikia maisto, mes mielai tuo pasirūpiname.

Kovo mėnesį, be abejonės, sveikinome moteris (ak, tos tulpės ant stalo ir tas jausmas, kad pavasaris jau čia!) ir dar savo užkandžius bei desertus derinome prie tobulai raudonos aplinkos. Atrodė pritrenkiamai, tiesa? Smagu prisiminti tą mielą jaudulį, kai gan neįprastoje erdvėje buvome paprašyti sukurti kažką ypatingo. 2019-ieji mums dovanojo net keletą tokių pirmų kartų ir jais mes be galo džiaugiamės, nes iššūkiai yra mums būtinas gyvenimo ir darbo varikliukas.

Čia pat prisiminimų albume matomas tikras kontrastas – visur balta ir šviesu! Tai diena, kuomet džiaugėmės skaniomis „Institut Esthederm Paris Lietuva“ naujos produktų linijos brandžiai odai pristatymo akimirkomis!

Balta spalva, kaip vėliau pastebėjome, mus lydėjo visus metus. Juokavome, kad tai tarsi balta drobė, suteikianti galimybę išreiškti mūsų meninius gebėjimus. 

Skirtingai nei asmeninės šventės, daugelis įmonių renginių vyksta pirmoje dienos pusėje, todėl dažnai rūpinamės ir įmonių darbuotojų „brunch’u”. Skanus maistas (ypač pusryčiai!) – tai puikiausias įkvėpimo šaltinis ir geras užtaisas visai dienai. Smagu prisiminti, jog 2019-ųjų pavasarį mums tikrai netrūko įmonių kvietimų pradžiuginti darbuotojus skaniu, šviežiu, kokybišku maistu. Praėjusio pavasario klientų

Top 3 šventėms ryte:
▪ mini kruasanai su mocarela;
▪ granola su natūraliu jogurtu;
▪ šviežutėlės kanelės, tobulai tinkančios prie skanios kavos ar arbatos puodelio!

O dar? Kas vyko toliau?

Kovo pabaigoje turėjome garbės stebuklingomis vaišėmis pradžiuginti naujos „Deichmann“ kolekcijos pristatymo svečius. Ačiū „Deichmann“, kad visuomet mumis pasitikit! Mes visada pasistengiame, jog maistas atspindėtų prekinio ženklo ypatumus. Logotipo spalvų atspindys keksiukuose, mielos vėliavėlės, prie interjero priderinti padėklai - visa tai yra smulkios, bet labai svarbios detalės. Smagu prisiminti, kaip kruopščiai viską derinom ir ruošėme. 

Vartome prisiminimų albumą toliau. Matyti, kad jau pavasaris ne tik kalendoriuje, nes čia - akimirka iš smagios kolektyvo šventės, kurios metu ir biuro erdvės sužydėjo. Daug skanaus, spalvingo maisto ant stalo ir pakili nuotaika visą dieną garantuota!

Nors žinot - darbo erdves papuošt maistu nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. 2019-aisiais tokių užduočių turėjom su kaupu. Visuomet stengiamės viską apgalvoti ir suorganizuoti taip, kad šventės ar renginio dalyviai galėtų tiesiog ateiti ir mėgautis maistu, siekiame suteikt spalvų, jaukumo.

Tiesa, spalvomis 2019-aisiais džiaugėsi ne tik suaugusieji, bet ir mažieji. Pamenate, kad minėjome, jog jie turi savo mėgstamus herojus? Turbūt lengvai atspėsite, kas šį kartą visų Super herojų priešakyje.

Turime sukaupę nemažą tokių rekvizitų kolekciją. Jei gauname užduotį, susijusią su nauju herojumi, pasakos personažu ar kitais vaiko pomėgiais, stengiamės maksimaliai išpildyti pageidavimus ir šalia skanaus maisto pateikti ir tas mažutes, tokias vaikams svarbias detales.

Kas dar???

Akylai stebint mūsų fotogaleriją galim pamatyt, jog 2019-ųjų šaltibarščių valgymo sezoną atidarėme balandžio 8 dieną. Stilingai ir labai šviesiai. Ech, žiema dar tik prasideda, o mes jau dabar laukiame pavasario, kuris bus su skaičiukais 20 ir 20 :)

Grįžtant prie šaltibarščių šių taurelės buvo viena iš šių metų tendencijų. Nuostabi stalo puošmena ir skanus bei maistingas produktas. Šaltibarščių sezonas truko iki vėlyvo rudens. Skanu prisiminti...

Balandžio mėnesį taip pat mūsų vaišės džiugino naujo Vilniaus darželio priestato atidarymo dalyvius. Malonu, kad į mūsų rankas buvo patikėtas toks svarbus įvykis ir šią gražią progą galėjome papuošti savo išskirtiniu maistu. Stengėmės sukurti jaukią ir pavasarišką aplinką, svečius pradžiuginti gaiviais, lengvais užkandžiais. Šaunios įkurtuvės ir tikime, kad ten ilgus metus vyks daug prasmingų ir vaikiško klegesio gausių veiklų.

Pavasaris smagiai įsuko savo šurmuliu. Ant stalų vis dažniau atsirasdavo gėlių, užsakovai pageidaudavo salotų. O Jūs ar šias ragavote? :)

Prieš pat šv. Velykas dar spėjome savo skanumynais nukrauti vieną ilgiausių matytų stalų. O ir šventinis laikotarpis buvo tiesiog kosminis. Kosmiškai geras turim galvoje. Žodžiu, pavasaris įkvėpė!

Tuomet pagaliau atėjo metas „eiti out“. O, taip – tie nepakartojami pirmieji šiltojo metų sezono pasisėdėjimai lauke, žaliosiose miesto erdvėse ar kur virš miesto stogų iškilusioje terasoje.

Džiaugėmės kiekviena akimirka ir prisiminam, kad iškylų sezonas šiemet truko iki pat vėlyvo rudens. Taip šventėte kolektyvų šventes, vaikų gimtadienius.

Radome laiko ir iškyloms, ir rimtoms konferencijoms. Jūs sėmėtės žinių, mes rūpinomės, kad būtumėte sotūs ir laimingi. Konferencijose ar mokymuose užkandžiais ir desertais visada nustebiname ir pradžiuginame susirinkusiuosius. Per pertraukėles jie ateina į poilsio zonas ir maloniai nustemba, kad įprasta erdvė tarsi pražysta gražiu ir, be abejonės, labai skaniu maistu. Pasirūpiname ne tik maistu ir jo serviravimu, bet ir visais reikiamais indais, gėrimais, stalo įrankiais, servetėlėmis. Jei reikia, ir stalais ar kitais nepriekaištingoms vaišėms būtinais atributais.

Metų eigoje nestabdėm. Varėme į klubą ir švetėm ten linksmas ir stilingas vestuves. Nuostabūs prisiminimai ir įsibėgėjantis vestuvių sezonas. Kaip jau minėjome, jau sausio mėnesį rezervuojama didžiulė dalis datų, tad taip, tai išties Jums užuomina, kad delsti Jums tikrai negalima. Net jei dar neturit antros pusės, nes juk Kalėdos – stebuklų metas. :)

Vestuvės klube, lauko terasose ant namų stogų, dvaruose, kaimo sodybose ar greiti pobūviai pievoje miesto parke. Šiltasis metų sezonas leido įgyvendinti gausybę įvairiausių idėjų. Stilingų ir labai skanių!

Beje, kalbant apie stilių, prisiminimų albume - ir interjero namai Vilniuje bei prie stilingų erdvių puikiai derantys mūsų užkandžiai. Mes itin daug dėmesio skiriame estetikai, tad maisto pateikimą deriname prie tų erdvių, kuriose atsidurs vaišės (peržvelgdami 2019-ųjų metų įvykius dar kartą tuo įsitikinome). Šį kartą minėtą baltą spalvą pakeitė juoda ir manome, kad užsakovų nenuvylėm.

O toliau?

O toliau buvo ir toks metas, kuomet studentai dienos šviesos nemato, nes dieną naktį užbaiginėja diplominius darbus...

Kas disertacijas ginasi, o kas tuos šaunuolius gardžiomis vaišėmis stebint ruošiasi! Smagu prisiminti, kiek įvairiausių švenčių ir renginių esame aplankę.. ir žinote – tik renginio vieta, proga ir žmonės skiriasi, bet mūsų noras visus iki vieno gardžiai pamaitinti ir nekasdieniais skoniais suteikti galybę naujų potyrių išlieka ir nuolat auga.

Ar ten lauke jau taip smagu ir miela būti, kad nesinori grįžti į darbus, biurus ir norisi švęsti, švęsti, švęsti? Taip!!! Džiugių progų tam 2019-aisiais netrūko. Nuo vestuvių iki iškylų su bendradarbiais, nuo gimtadienių iki vakarėlių virš miesto stogų įsikūrusiose terasose.

Dominavo lengvi užkandžiai, o pamėgtieji mūsų desertai kartais tapdavo pagrindinėmis mini švenčių žvaigždėmis. Šiltasis metų laikas įgijo pagreitį. 

Mielai pasidalinome ir patarimais, kokius mūsų užkandžius, desertus ir gėrimus rekomenduojame Jums rinktis, jei nusimato karšta vasaros diena (tokių praėjusią vasarą netrūko). Štai mūsų TOP (primenam):

Užkandžiai.
Vasaros švenčių jau tikrai neįsivaizduojame be šių dviejų – mini mėsainiukų, kuriems simpatijų negaili nei maži, nei dideli, bei šaltibarščių taurelių su bulvių kroketais, kurie visuomet nudžiugina ir ant šventinio stalo atrodo tikrai žaismingai ir stilingai! Mėgstantiems sočiau būtinai užsakykite bent vieną kyšą, trapios tešlos pyragėlių ar forminės duonos krepšelių - tikrai susilauks komplimentų. Norintiems lengvesnio užkanduko puikiai tiks salotos, kurių siūlome ne vieną rūšį. Visos lengvos, gaivios ir gardžios, tad karštą dieną daugelio ypač mėgstamos! Nepamirškime ir crostini su lengvai apkepta jautiena ir ridikėliu bei keptos krevetės užkandžio.

Desertai.
Dažnai karštesnėmis dienomis jų norisi kiek gaivesnių, lengvesnių, tad, jei dar neragavote ir mėgstate sveikesnius desertus, būtinai rekomenduojame išbandyti mūsų šių 2019-ųjų metų naujienas: granolą su jogurtu bei chia sėklų desertą. Abu desertukai užtikrintai keliauja į mėgstamiausiųjų top. Žinoma, vasarą mėgaujamės ir vaisiais! Šventėms siūlome rinktis gaivias vaisių salotėlės, vaisių vėrinukus ar sveikuoliškus vaisių smoothie. Norintiems kažko saldesnio rekomenduojame kaneles ir smetoniškus vaflius. Jie puikiai išsilaiko šiltesnę dieną, o ir sunkoka surasti tokių, kurie jų nemėgsta.

Gėrimai.
Mūsų nuomone, ant šventinio stalo visuomet (ypač vasarą) turi būti vandens. Taip pat siūlome Jums skanauti mūsų naminius limonadus. Jie gaivūs, ne per saldūs ir yra tikrų tikriausia palaima karštą vasaros dieną!

Pasakojame ir jau norime vasaros. Ech.

Bet vasarą mes ne tik patarimus dalinome, bet ir plušėjom iš peties, juk buvo ir renginys JAV ambasadoje Vilniuje. Jei sudarinėtume renginių topą, tai šis įvykis tikrai patektų tarp pirmų trijų vietų. Trys dienos intensyvaus darbo virtuvėje, daugiau nei 5000 pagamintų užkandžių ir pateiktos vaišės šešiems šimtams svečių. Tokį užsakovų pasitikėjimą pateisinome jau trejus metus iš eilės. Dėkojame ir esame labai laimingi, nes kartu mes nuostabi, darni ir viską galinti komanda.


Ir wow, tai tebuvo nuostabios vasaros pradžia. Saldžios vasaros. Prisimename puikiai dieną, kuomet skaniausiais mūsų desertukais lepinome 200 svečių. Desertų rojus tądien nepaliko abejingų.

Itin smagu prisiminti ir viešnagę Sodeliškių dvaro sodyboje. Ypatinga erdvė ir išties dvariškos vaišės. Čia visada smagu sugrįžti. Priminsime, kad vestuvėms ar kitoms didelėms šventėms mes siūlome ne tik užkanžius ar desertus, bet ir pilną karštų patiekalų meniu, gėrimus, o taip pat ir indus, stalo įrankius ir viską, ko gali prireikti nepakartojamai šventei.

Liepą visi išskuba atostogų. Mes tuo tarpu gelbstime tuos, kas liko mieste ir dirba dirba dirba. Vaišės tiesiai į biurą, o progos gali būti pačios įvairiausios. Bene smagiausia – tiesiog penktadienis. Tai ideali diena kiek atsipūsti ir pasimėgauti skaniausiu maistu, o ir stilinga stiklinaitė šaltibarščių vasarą - visada gera idėja!

Na, o kol tėveliai darbe, vaikai jau atostogauja ir, žinoma, taip pat nori švęsti. Ypač gimtadienius! Tiesa, jei oras nedžiugina, šiems puikiai tinka žaidimų kambariai.

Didžiąją vasaros dalį leidome mieste. Nuo minėtųjų žaidimų kambarių iki verslo centrų, nuo jaukių senamiesčio kiemelių iki virš miesto stogų iškilusių terasų. Štai vieną rytą interjero dizaineriai pakvietė pusryčių. Puikiai suderintas darbas ir poilsis, tokia „chill“ nuotaika bei gera energija.

Vestuvės, vestuvės ir dar kartą vestuvės. Vasaros neįsivaizduojame be jų!

Aukščiau matomoje nuotraukoje pateiktos vaišės svečiams, susirinkusiems paminėti ypatingą progą - dešimt nuostabių metų santuokoje. Džiaugiamės galėję tapti šios šventės dalimi.

Kalendorinės 2019-ųjų vasaros pabaigoje „Eucerin Lietuva“ mums tarsi davė baltą foną ir galimybę jį nuspalvinti. Pasistengėme kaip visada!

Viskas? Tikrai ne. Vestuves švenčiame ir rudenėjant, o štai Jums ir vienas pavyzdys. „Rustic“ stiliaus vestuvės su gausiu būriu žmonių ir rūpestingai paruoštos vaišės – nuo užkandžių iki karštų patiekalų bei skaniausių desertų. Klientės atsiliepimas skambėjo taip: "nuostabus maistas ir nuostabi komanda! Pasirinkome savo vestuvių šventei ir likome kartu su visais svečiais sužavėti skoniu, vaizdu ir profesionaliu kolektyvu! Labai labai ačiū visai komandai! Išpildėte visus lūkesčius su kaupu! Būtinai grįšim.“

Šventė Užupio meno inkubatoriuje žymi rudens pradžią. Kalendorinio rudens, nes už lango dar tikrai vasara.

Kita stotelė – Pirklių klubas pačiame miesto centre. Čia užsiropštėme į terasą ant stogo, padengėme stalus ir net nesuabejojome, kad šventė bus tobula. Toks vaizdas, nuostabus oras ir smagus būrys svečių - ar gali būt kitaip?

Rudenį kaip įmanoma ilgiau stengiamės švęsti lauke. Ir joks rudens lietus bei vos +10 lauke negąsdina. Bernardinų sode šventės svečius džiuginome spalvingais užkandžiais, šildančiais skoniais ir nepriekaištingu dekoru. Šiltasis metų sezonas sparčiai ėjo į pabaigą, bet buvo išties nuostabus. 2019-ųjų ruduo buvo tas, kurį prisiminsime kaip kupiną smagių švenčių, auksinių lapų ir vasariškai šiltų dienų. Buvo nuostabu.

Neįmanoma nesišypsoti darant tai, ką taip labai myli! Ypač tuomet, kai gamintais skanėstais prisidedi prie didžiausios „BENU vaistinės“ Baltijos šalyse atidarymo! Ačiū „BENU“ komandai už pasitikėjimą. Esame labai laimingi galėję prisidėti prie tokio didžiulio įvykio.

Kartais atrodo, jog viskas, ko reikia nepakartojamai akimirkai - švieži, estetiškai pateikti užkandžiai, gaivieji gėrimai, skani arbata, kava ir, žinoma, desertas. Desertui tąkart pateikėme nuostabiai šokoladinį braunį, kuris, mūsų nuomone, yra visada superinė idėja!

Vartydami netolimus prisiminimus galime dar kartą su džiugesiu priminti, kad spalio 10 d. pasidalinome „kaunastiška“ žinia apie tai, kad nuo šiol esame 100 proc. pasiruošę aptarnauti renginius Kaune. Džiaugiamės ir tikimės naujų pažinčių bei dar daugiau laimingų klientų šypsenų. 

Kasmet pasitikėjimas mūsų komanda auga, klientų ratas didėja, o šventiniai stalai gausėja ir ilgėja.Tai mums didžiausias įvertinimas ir laimė dalintis skaniausiu maistu. Atrasti naujas erdves, tokias kaip, pavyzdžiui, „Iliuzijų muziejaus“, taip pat yra nepamainomai žavi mūsų darbo dalis.

Praėjo lygiai dvi savaitės apie naujienos, jog atvykstame į Kauną paskelbimą, o mes jau perkopėme 18 000 (!!!) draugų FB tinkle ribą. Ačiū, kad domitės tuo, ką darome, įsitraukiate į skanaus maisto mylėtojų bendruomenę ir leidžiate mums augti bei tobulėti. Skaniausi linkėjimai Jums, draugai.

Mažieji kol kas dar neseka mūsų socialiniuose tinkluose, tačiau, tikėtina, jog ateityje prisijungs prie mūsų bičiulių rato. „Unicorn party“ – tikras rojus vaikams ir tėvams. Visi rado, ką veikti ir ką paskanauti. Beje, tėveliai, ar jau sugalvojote, kaip paminėsite būsimą savo atžalos gimtadienį? Primename, jog mielai pasirūpinsime Jūsų šventės maistu ir, jei pageidausite, gaminius priderinsime prie šventės temos.

2019-aisiais dar kartą įsitikinome, kad užtarnautas pasitikėjimas suteikia galimybę mums prisidėti prie labai svarbių ir kasmet vis didesnių, vis daugiau atsakomybės reikalaujančių renginių.
Todėl nenuostabu, kad vienaragių vakarėlį netrunka pakeisti vaišės šį rudenį atidaryto Islandijos konsulato svečiams. 

Kas toliau?

Dar iki metų pabaigos spėjome sugrįžti į unikalias „Pirklių klubo“ erdves. Pačioje Vilniaus miesto širdyje šie tarsi ramybės ir prabangos oazė. Įpareigojanti, tačiau kartu ir leidžianti atsiskleisti. 2019-aisiais čia lankėmės ne kartą ir neabejojame, jog 2020-ais sugrįšime.

Ir tai tikrai ne viskas. Lapkričio viduryje mūsų meniu papildė veganiškos naujienos:
▪ Juodos duonos, veganiško kremo, orkaitėje kepto burokėlio ir trumų užkandis;
▪ Baltos duonos crostini su humusu bei saldžios bulvės ir kale kopūsto traškučiais. Traškus, lengvas ir super gardus!
Daugiau – GREEN SPOON skiltyje.

Taigi, 2019-ieji buvo metai, kuomet pildėsi svajonės. Jos buvo spalvingos, skanios ir atnešė daug džiaugsmo. Metus užbaigiame daug dirbdami, bet tikrai tikrai su plačiausiomis šypsenomis veide. 

Be galo gera buvo šiuos metus apžvelgti. Apžvelgėm, tiesa, tik mažą dalelytę visko, o tai mus skatina tik dar kartelį tarti Jums nuoširdų AČIŪ. Ačiū už pasitikėjimą. Jūs ir 2019-ieji buvote nuostabūs!

 

P.S. Dar daugiau nuostabių vaizdų ir renginių apžvalgų visada rasite mūsų FB paskyroje. Taip pat mus patogu ir smagu sekti Instagram tinkle. Siunčiame linkėjimus, linkime nuostabiai sutikti Naujuosius ir sakome iki pasimatymo 2020-aisiais!