Virtuvė – scena atskleisti savo talentus

Virtuvė yra viena smagiausių namų vietų, nes čia tikrai galima nuveikti daug šaunių dalykų. Pagrindinė veikla čia yra maisto gaminimas, bet kartais tenka suktis ir atlikti ne vieną vaidmenį. Ypač tada, jei esi mama, o maisto gaminimas tau yra daugiau nei hobis.

 

Judrioji virtuvė

Prieš daugiau nei 8 metus viskas prasidėjo mano nuomojamų namų virtuvėje. Čia buvo tas „kosmodromas“, iš kurio „Spoon to the Moon“ ir startavo aukštyn. Pirmas rimtas bandymas buvo mano draugės mamos jubiliejus, kurio metu vaišinau penkiasdešimties žmonių kompaniją. Net trys tortai, tikra gausybė maisto ir suvokimas, kad galiu, o, svarbiausia, kad man labai smagu! Taip viskas pajudėjo pirmyn: su draugų palaikymu, su bemiegėmis naktimis, miltuotais rūbais, skaniausiais siurprizais ir visa tai lydinčiomis šypsenomis. Pirmiausiai mano darbo rezultatus įvertino artimieji ir draugai, vėliau ėmė formuotis klientų ratas. Tiesa, pradžioje vadinausi ne „Spoon to the Moon“, o tiesiog „Yami, yami". Šis pavadinimas nedavė man ramybės, nes atrodė, kad kažko trūksta. Visai kaip patiekale – lyg ir viskas ok, bet kartu ir ne. Dabar su šypsena pamenu, kaip vieną gražų rytą man atėjo nušvitimas. Radau tą trūkstamą dalį, išsigryninau viziją, kaip tiksliai viskas turi atrodyti.

Viena mano virtuvė buvo su nuostabiu vaizdu į Vilniaus platybes. Pamenu tuos rytus, kuomet besimėgaudama kava ir žvelgdama į tą grožį pro langus sugalvodavau receptus, kuriuos puldavau įgyvendinti čia ir dabar. Mane visuomet žavėjo Prancūzija, o ypač Provansas.. Tie nuostabūs levandų laukai, lengvumas, šviesumas. Beje, vienas kitas užkandis atsirado būtent įkvėptas šio nuostabaus ir stilingo krašto. O kur dar skanieji kišai, saldžiosios kanelės... Nors lentynose netrūksta kulinarinių knygų, tačiau pripažinkite – paimprovizuoti taip smagu, o kelionės, nuotykiai, vaizdai ir žmonės tas improvizacijas kuo puikiausiai įkvepia.

Taip improvizuodama nuolat tobulėjau, tad nenuostabu, kad labai greitai buto virtuvėje man pasidarė per ankšta. Netrukus viskas persikėlė į tikrą cechą, kuriame iki šiol stengiuosi išlaikyti tą jaukumo dvasią. Viskas atitinka aukščiausius standartus, tačiau kai kurie dalykai, smulkios detalės ar tiesiog vadinamoji gera aura („geras vaibas“) netelpa į jokius rašytinius rėmus. Už visa tai esu be galo dėkinga savo komandai.

Dabar mes galime aptarnauti renginį, kuriame dalyvauja kad ir 600 žmonių. Išaugome ir nežadam sustoti! O šį įrašą sugalvojau galbūt net labiau sau, kad tai būtų tarsi žymeklis, tarsi mano istorijos puslapis. Beje, noriu su Jumis pasidalinti keliais mano šių dienų atradimais.

 

Mano pavasario džiaugsmai

Pavasaris 2019 toks visoks. Tik šis metų laikas turi vieną savybę – jis visada puikus. Ir kuo mažiau užsiimi visokiais vertinimais „geras-blogas“, „šiltas-šaltas“, gražus-negražus“, tuo viskas paprasčiau.

Vartau savo socialinių tinklų užrašus ir pati sau šypsausi prisiminusi, kaip beprotiškai džiaugiausi naminio pesto kvapu. Kažkas toookio! Arba dar vienas super paprastas skanumynas, kuris mane visai neseniai pradžiugino – agurko, ožkos sūrio ir migdolo užkandis. Šypsausi ir vėl. Šiandien puiki diena dar kartą tuo pasimėgauti.

Ir vis ieškom to „supermaisto“. Lęšiai - mano absoliutus favoritas. O jeigu lęšių salotos su buivolių pieno mocarela? Mmmm.. Kadangi vengiu karvės pieno produktų, buivolių pieno mocarela - puiki alternatyva. Ją toleruoju, o ir skonis puikus.

Taigi, salotoms reikės:

  • Garuose virtų lęšių;
  • Buivolių pieno mocarelos;
  • Pomidorų;
  • Naminio pesto (taip, taip, to kvepiančio!);
  • Mėlynojo svogūno;
  • Kaparelių arba kaparių;
  • Mielių dribsnių (nebūtinai);
  • Purškiamo alyvuogių aliejaus.

Gamyba paprasta: dedame lęšius, pomidorus, plėšome sūrį, dedame pesto, kaparėlius, kelis kartus papurškiam alyvuogių aliejumi. Pastaruoju metu beveik nuolat salotas gardinu dar ir mielių dribsniais. Tai toks tas pavasario supermaistas. Skanaus!

P.S. Dėliodama šias mintis Jums pagalvojau ir supratau, jog „Spoon to the Moon“ yra tam tikra mano meilės išraiška. Ji vienaip ar kitaip susijusi su man brangiais žmonėmis ir tuo nenumaldomu pomėgiu skaniai juos visus pamaitinti. Esu laiminga, kad jie kasdien mane įkvepia džiaugtis skaniu gyvenimu. Ačiū!