Vestuvių planavimas prasideda nuo pirmo pasimatymo
Vestuvių planavimas, kaip tenka girdėti aplinkui, yra ilgas ir kruopštus darbas, reikalaujantis nemažai nervų ląstelių, fantazijos ir dar velnias žino ko. Arba tiesiog formuojama tokia nuomonė, o būna ir taip, kad viskas tiesiog susiklosto labai natūraliai. Šį kartą buvo būtent taip.
Ponai ir ponios
Šį kartą vestuvių vakarėlis buvo skirtas paminėti Judrės ir Andriaus tuoktuves. Mes juos pažįstame kaip „Spoon to the Moon“ sielas – žmones, kurie kasdieniniame gyvenime vestuvių ir panašių vakarėlių mato tikrai daug. Ne tik mato, bet ir rūpinasi, kad svarbiausios gyvenimo šventės būtų tobulai skanios ir stilingos.
Tą nuostabaus rudens popietę Babtyno - Žemaitkiemio dvare svečiai rinkosi puikiai nusiteikę – nuostabus auksinis ruduo, ypatinga dvaro aplinka ir ore tvyranti šventinė nuotaika. Puikus jausmas, kad štai savaitgalis prasideda kur kas anksčiau.
Atvykę anksčiau turėjo laiko pasižvalgyti po netoli Kauno įsikūrusio dvaro erdves. Yra tekę girdėti tokią mintį, kad dvarui yra būtinas dvaro ponas, t.y. reikalinga tam tikra dvasia ir tas, kas ją palaiko. Šios erdvės tikrai tai turi, o Judrės ir Andriaus šventė čia tiko tarsi subtilus potepis šedevru vadinamame paveiksle.
Stilingai dekoruoti stalai, fone skambanti muzika, net kelios erdvės, kuriose galima pasimėgauti skirtingais užkandžiais – geros šventės nuotaika čia persipynė su ore sklandančiu jaukiu jauduliu. Būsimieji vyras ir žmona, rodos, nuo pat pirmo pasimatymo kryptingai keliavo šia linkme ir viskas atrodė taip tikra ir taip žavu.
Meilės rapsodija
Vestuvių ceremonija čia nebuvo tik formalumas. Jau minėtas jaudulys buvo panašus į tą, kai net ir patys geriausi atlikėjai jaudinasi scenoje. Turbūt net ir pats Freddie Mercury dainuodamas „Show must go on“ šiame pasirodyme klausytojams išspinduliuodavo ypatingus jausmus, kur ir jaudulys, ir pasidižiavimas, ir troškimas gyventi, mylėti, kurti. Judrė ir Andrius taip pat yra kūrėjai ir nors tą popietę jie buvo pagrindiniai „atlikėjai“, tačiau kiekvieną akimirką buvo galima pajusti tai, kad viskas yra išgyventa, išjausta. To nesurežisuosi ir tai yra ta pridėtinė vertė, kurią žmonės gauna samdydami vienus ar kitus profesionalus.
„Spoon to the Moon“ todėl gali būti vadinami daugiau nei maisto gamintojai. Macarons‘ai, kanelės, taurėse šokinėjantys gėrimo burbuliukai – tai įžanga į pagrindines vaišes.
Vienas labai kitoniškas aspektas – šioje šventėje nebuvo vedėjo. Visa pagarba šios srities profesionalams, tačiau tai buvo puiki proga prisiminti tokį veiksmą, kai tiesiog atsistojame, paskambiname šaukšteliu į stiklinę ir tada pasakome palinkėjimą, pasidaliname prisiminimais, kartu pasidžiaugiame.
Prie stalo visi mielai kikenome, kad tradicinės baltos mišrainės turbūt nebus. Bet pasirodo... Smalsiausieji visą išsamų šventės meniu ras įrašo apačioje :)
Lengvieji ar alkoholiniai gėrimai, užkandžiai, saldusis stalas buvo išdėstyti dvaro erdvėse. Labai smagu prie stilizuoto baro susiplakti kokteiliuką ir čia pat pabendrauti su seniai matytais žmonėmis, pasmaguriauti užkandžiais, kuriuos esi daugybę kartų matęs socialinių tinklų nuotraukose ir įsitikinti, kad jie tokie pat skanūs, kaip teigiama reklamoje.
Ok, ok – minusas, kad nebuvo baltos mišrainės, bet, pasirodo, kad jos gavo tie, kas liko nakvynei. Tobulas sprendimas.
Akordai
Palinkėjimas, kad tai tegul būna paskutinės Jūsų vestuvės, turi būti suprastas, kad gyvenkite ilgai ir laimingai iki mirtis jus išskirs. Taip juk sakoma ar ne? Palinkėjimas ir toliau žmones džiuginti savo kūrybiškumu, tikrumu ir dovanojamomis geromis emocijomis – irgi ne iš piršto laužtas. Mes visi tikimės, kad Judrei ir Andriui tapus oficialia šeima „Spoon to the Moon“ taip pat įtvirtins savo pozicijas toje srityje, ką visame pasaulyje vadiname šeimos verslu. Tikru šeimos verslu su visais to prieskoniais, poskoniais, (žaliavalgiškais) saldumynais, mišrainėmis, bet svarbiausia – su jausmu, kad tai yra gera.
Vestuvėse darbavosi visa komanda – pradedant virtuvėje kruopščiai maistą ruošusiais „spūniečiais“, baigiant videografais, fotografais ir grupe MaNNazz, kurią po kelių mėnesių išvydome atrankos į Euroviziją scenoje. Jiems ir visiems prisidėjusiems prie šventės dera pasakyti super ačiū ir palinkėti sėkmės veiklose.
Detalus vestuvių šventės meniu:
1. | Pasitikimo stalelis (16.30 val.) |
Canneles | |
Macaroonsai | |
Servetėlės | |
Putojantis vynas | |
Taurės putojančiam vynui | |
Vazelė su gėlėmis | |
Vanduo su citrina ir mėtomis | |
Taurės vandeniui | |
2. | Vakarinis užkandžių stalas |
Kepto ožkos sūrio užkandis | |
Lašišos, avokado ir juodos duonos užkandis | |
Krabų mėsos užkandis geldelėje | |
Pomidoru žele suktinukas su ricotta | |
Lėtai keptos jautienos užkandis su lešiais | |
Mėlynos bulvės užkandis su ančiuviais | |
Parmos kumpio užkandis su pelesiniu kremu | |
Ožkos sūrio kremo užkandis | |
Wakame salotėlės su krevete | |
Mango salsa su lengvai apkeptu tunu | |
Brioche bandelė su kepta Foie Gras ir apelsinų drebučiais | |
Miško grybų ir trumų crostini | |
Kepta duona su česnakiniu padažu | |
Sūrių, mėsų, pagardų stalas. Žolelių vazonėliai. | |
Mišrainė balta, be mėsos - vakarinė staigmena (3 kg.) | |
3. | Desertų stalas vakare |
Canneles | |
Macaroonsai | |
Desertukai taurelese | |
Panna cota | |
Cake pops | |
Tortas vestuvinis (4 kg.) | |
Tortas grikių | |
Tortas žaliavalgiškas | |
4. | Starteris ir karšti (18.00 val.) |
Starteriai: | |
4.1 | Trinta miško grybų sriuba prisotinta oru, triumais |
Rūkytų Šukučių užkandis, paprikų ir kokoso pieno padažas, mango salsa | |
Karšti pasirinktinai : | |
4.2 | Menkės filė, degintų salierų kremas, cukriniai brokoliai, chorizo |
Antienos krutinėlė, morkų ir apelsinų kremas, kalafiorai, burokėliai, porto vyno padažas | |
4.3 | Vaikam pasta su vištiena |
5. | Pusryčiai |
Sultinys + užkandis |
Šventės video: