Vakarėliai įmonėms, kurie įkvepia
Vakarėliai įmonėms, kurie įkvepia darbams, naujiems iššūkiams ir pozityviam mąstymui. Ir visa tai dėl maisto. Dėl jaukios ir skoningos aplinkos ir galbūt naujai atrastų skonių. Mes turime šaunių pasiūlymų ir norime jais pasidalinti su Jumis.
Dirbtinio intelekto link
Vienas iš Vilniuje vykusios konferencijos „What‘s next?“ pranešėjų, paklaustas apie tai, kokias silpnas vietas turi Dirbtinis intelektas, atsakė, kad šis neturi jokių. „Jis nemiega ir nevalgo“, – šyptelėjo Dmitrij Radin. Tikra tiesa, tik štai mes esame tikrasis intelektas, daugelis iš mūsų ir miegame, ir mėgstame skaniai pavalgyti, ir tikriausiai, dirbame vieną ar kitą darbą. Jei dirbame samdomą darbą įmonėje, vienas iš tokio darbo elementų yra bendri vakarėliai, įmonių šventės ar bent jau pietūs didžiųjų metų švenčių proga. Kokie jie? Užduokime kiekvienas sau šį klausimą ir kartu pagalvokime, kaip dar būtų galima paįvairinti tokią „užklasinę veiklą“ kartu su kolegomis.
Mes jau daugiau nei šešerius metus sėkmingai tiekiame maistą įvairiomis progomis. Tai gali būti įmonės organizuojama iškyla į gamtą saulėtą vasaros popietę, gali vykti puota didelio projekto pabaigimo proga ar, pavyzdžiui, tarptautinė konferencija, kurioje svečiuojasi ir įmonės partneriai iš kitų šalių. Dažniausiai tuo rūpinasi vienas atsakingas asmuo – jis ieško maisto tiekėjų, derina meniu, užsakymo sąlygas. Tam tikra prasme duoda toną, o mes it patyrę džiazo atlikėjai sukuriame šventę, kur pagrindinės natos – kokybiškas maistas, išskirtiniai skoniai ir poskoniai.
Pastebėjome, jog užsakovams patogu, kai galima užsakyti ne tik patiekalus ar gėrimus, bet ir visą stalo puošybą, indus, stalo įrankius, staltieses ir pan. Todėl nuo šio rudens pradėjome teikti ir šias paslaugas. Dabar į mūsų žavųjį ir talpųjį „Spoonmobilį“ dažnai sutelpa ir maistas, ir indai, ir dar šis bei tas, ko reikia patogiai ir stilingai šventei. Tobulėjame ir augame kaip tas dirbtinis intelektas.
Vakarėlio planas ne pagal lydekos norus
Pavyzdžiui, uzbekai yra tikri plovo mylėtojai. Jie netgi turi patarlę, kurioje sakoma, kad, jei turi pinigų, valgyk plovą, o, jei neturi – tai valgyk tik plovą. Ką taip myli lietuviai? Mes tikrai žinome, ką mylėjo. Tai yra jau po truputį užmarštin keliaujančios įdarytos lydekos, tradicinėmis vadinamos salotos-mišrainės ir alkoholis. Stilingam ir nebūtinai brangiam vakarėliui taip pat tikrai vis rečiau prireikia svaigalų, o vis dažniau „svaiginamasi“ gražia miesto panorama kur nors senamiesčio terasoje (vasaros metu) ar stilinga muzika bei „išmaniu“ vakarėlio išplanavimu, leidžiančiu žmonėms daugiau bendrauti, šnekučiuotis, mėgautis skaniais vieno kąsnio užkandžiais, ok – taurė vyno yra subtilus akcentas, maloniai prašom.
Artišokų, krabų mėsos bei lašišos ikrų užkandis, patiekiamas austrės geldelėje. Dažniausias komplimentas, kurį apie šį užkandį pasako klientas, yra ištariamas po kurio laiko. Tai būna nuostaba, kad prisiminus tą skonį ir poskonius darosi gera. Mums gera nustebinti ir maloniai pradžiuginti. Taip pat – įkvėpti ieškoti naujų skonių, naujų maisto ir gėrimų derinių. Taip visi kartu kuriame maisto kultūrą.
Pasakymas, kad vakarėlis gali įkvėpti naujiems darbams ar užbrėžti naujus tolimesnius horizontus yra ne iš piršto laužtas. Štai vienas klientas paragavęs mėlynosios bulvytės, ančiuvių, lašišos ikrų užkandžio, pagardinto žolelėmis bei ypatingu mūsų gamybos padažu, išreiškė nuostabą, jog jo tai mėgstamos iš pirmo žvilgsnio, anot jo, nesuderinamos maisto kultūros taip puikiai viena kitą papildo tokiame mažame užkandyje. Kaip skirtingas kultūras jis įvardino bulves ir jūros gėrybes. Tai nėra jau taip nesuderinama, bet malonaus netikėtumo faktorius išties buvo viena iš mūsų siekiamybių. Nemalonių netikėtumų stengiamės išvengti iš anksto aptardami galimus alergenus su klientais, prašydami atidžiai ir atsakingai pažvelgti į šį klausimą. Tad dar ir dar kartą dėkojame visiems už puikų bendradarbiavimą.
Pabaigai norime pasiūlyti, jog, jei tik norite išbandyti kažką naujo, pasidalinkite informacija apie mūsų siūlomą skanaus vakarėlio viziją su tais, kurie jūsų įmonėse atsakingi už švenčių organizavimą. Kad nebūtų vėl plovas (su visa pagarba šiam puikiam patiekalui) ar įdaryta lydeka (be jokios pagarbos tik su trupučiu sarkazmo).
Sakome iki, o vakarėlio detales galime aptarti Jums patogiu būdu.