Sveikesnis maistas visada tik žalios spalvos?
Sveikesnis maistas dažnai vadinamas madingu, bet tai kartu ir tam tikras paradoksas, nes gamindami patiekalus iš kokybiškų produktų, juos derindami, normuodami mes ir taip mėgaujamės kokybišku maistu. Dalis kokybės yra ir tas „sveikumas“. Reiškia, jog mes kaip ta maža juoda suknelė ar mėlynos spalvos džinsai – esame amžinai madingi. Tiesa, sveikata yra rimta tema. Pakalbėkime apie tai.
Žalia žolė, bet ne žolė...
Mįslė apie žaliąjį agurką jau ne visiems naujos kartos atstovams yra suvokiama, nes laikas, kai agurkai būdavo skinami tiesiai iš lysvės ir turėdavo tas „uodegas“ jau grimzta užmarštyje. Tikrai nepulsime skųstis, kad nėra kokybiškų produktų. Yra, tik reikia jų paieškoti.
Taip pat yra ir šventinių užkandžių, kurie puikiai atrodo, yra nepriekaištingos kokybės ir atitinka tą „green“ mąstymo liniją. Pastebėjome, kad mūsų klientai kasmet vis dažniau vadovaujasi tokiais mąstymo principais.
„Green Spoon“ – tai vegetariški, veganiški užkandžiai ir sveikesni desertai be pridėtinio cukraus. Smagu, kai galime patenkinti vis platesnius poreikius, bet dar smagiau, kad tie poreikiai taip plečiasi ir tai vyksta labai pagrįstai. Madinga norėti to ar kito produkto, patiekalo. Naudinga yra to norėti ir žinoti, kuo pagrįstas tas noras. Žmonės mielai mažina suvartojamos mėsos kiekį, pageidauja kuo mažiau pridėtinio cukraus. Dar ir alkoholio vartoja mažiau. Džiugios tendencijos!
Ką siūlome rinktis iš užkandžių meniu? Keli „žali“ pasiūlymai:
Agurkų bokšteliai, kepto ananaso ir mocarelos užkandis, kišas su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis arba veganiškas polentos (kukurūzų kruopų) užkandis.
Exclusive serija dabinasi kepto ožkos sūrio užkandžiu, užkandžiu su karamelizuotu burokėliu arba džiovintos slyvos užkandžiu.
Bandymai namuose
Tie, kas seka mūsų veiklą, žino, kad įkvėpimo gamybai namuose galima atrasti sekant Judrės paskyras. Judrioji_virtuve @ instagram'e karaliauja salotos, o vienas pastarųjų „bemėsių“ patiekalų, tobulai tinkančių vakarienei, yra įdarytos paprikos:
Ant ghi sviesto pakepinami svogūnai, pievagrybiai, čili pipirai, porai ir česnakai. Tuo metu išverdami juodieji (gali būti ir kiti mėgstami) lęšiai. Viskas sumaišoma. Jei dar turite tofu, galima irgi įmaišyti ir viską pakepinti. Tada išskobiame paprikas, jas prikemšame pasiruošta mase. Orkaitėje kepame apie pusę valandos. Jei mėgstame, galime pagardinti kietuoju sūriu. Skanaus!
Dar labai gardu ir žavu veganiški desertai, kurie jau visai netolimoje ateityje pasirodys ir mūsų meniu.
Linkime Jums vis naujų atradimų skonių kelionėse. Nuolat ieškokite ir kelkite klausimus, eksperimentuokite, nes tai yra nuostabu.
Iki skanių pasimatymų!