Penktadienį bus svečių
Kai prasideda darbo savaitė, o mintis apie penktadienį atrodo tokia nereali. Pirmadienis, kurį keikiame, antradienis, kuris dažnai joks. Norėtųsi pozityvo, o mes siūlome jį labai lengvai susikurti. Kaip? Susiplanuokite pektadienio ar kurį kitą vakarą iš anksto ir pasikvieskite svečių! Draugų, kaimynų, giminaičių, kolegų, žmonių, su kuriais jau seniai vis pasimatydami rutinos eigoje sakote, jog „reikia susitikti, paplepėti“.
Mes susimąstėme apie tai, kai gavome laišką iš „Maisto bankas“. Jie pasiūlė tamsias rudens dienas praskaidrinti svečiais. Viskas skamba taip:
„Atėjęs ruduo ne tik džiugina besikeičiančia gamta, bet ir stebina švenčių gausa. Mums, lietuviams, geriausiai žinomos santūrios, susikaupimo šventės – Visų Šventųjų diena bei Vėlinės. Tačiau nemažai pasaulio šalių per šiuos tris mėnesius mini ir linksmas bei džiugias šventes – tarsi padėką už tų metų derlių“.
Taip raginama surengti labdaringas vaišes ir į jas pakviesti savo draugus, šeimos narius, kolegas. Tai galimybė pabūti kartu, pasivaišinti ir tuo pačiu paaukoti nepasiturinčiųjų maitinimui.
Rudens savaitgaliai mūsų komandai tikras darbymetis. Rugsėjis lepino gražiais orais, o mūsų vaišės, skirtos įvairioms progoms, besikeičiančios gamtos fone atrodo fantastiškai. Savo FB paskyroje klausdami apie tai, ką galėtume patobulinti savo veikloje, sulaukėme labai konstruktyvių ir argumtnuotų komentarų būtent apie sezoniškumą. Būtinai apie tai pagalvosime, o dabar susimąstėme, tai kuo gi mes galėtume pavaišinti savo svečius.
Taigi įsivaizduokime, kad jau pasikvietėme svečių. Kuo juos nustebinti, kuo pamaloninti? Svečių sutiktuvėms siūlome greitai ir gan paprastai paruošiamas brushettas su ožkos sūriu ir figomis. Jums reikės prancūziško batono su česnakiniu sviestu, šviežių figų, ožkos sūrio, figų uogienės ir balzamiko kremo. Supjaustome batoną riekelėmis, ant jo trupiname ožkos sūrį, pašlakstome balzamiku. Tuomet pjaustome figas ir dedame skilteles ant atpjautų riekelių bei gardiname figų džemu. Viską pašauname į orkaite (180 laipsnių) ir kepame 5-7 minutes. Jūsų bruchetta paruošta, rekomenduojame skanauti su mėgiamo vyno taure.
O jeigu tiesiog norite nuotaikingai leisti laiką su draugais ir nesirūpinti maisto ruoša, tuomet rekomenduoja mūsų užkandžių meniu.