Maistas konferencijoms: kada ta kavos pertraukėlė?
Maistas konferencijoms, seminarams ar panašaus pobūdžio oficialiems renginiams nėra tik kavos pertraukėlės. Nors dažnai renginio organizatoriai pajuokauja, kad tai vienas svarbiausių akcentų, o mes visai rimtai galime patvirtinti, jog maistas, gėrimai ir stalo dekoras bei aptarnavimas yra itin svarbios išties kokybiško renginio detalės.
Patikimas vaistas nuo galvos skausmo
Naujo „vaisto“ nuo galvos skausmo pavadinimas paprastas – tai „Spoon to the Moon“. Taip, tai mes, o tokį apibūdinimą priskyrėme sau po ilgo bendravimo su pačiais įvairiausiais klientais. Vieni jų organizuoja tarptautines konferencijas 250 žmonių, kiti priėmimus su 600 svečių. Treti mokymus labiau kamerinėse aplinkose ar seminarus savo įmonių darbuotojams. Visi jie vienbalsiai pripažįsta, jog rūpinimasis tokiomis nekasdieninėmis užduotimis yra tikras galvos skausmas.
Iš kur gauti stalus, kaip juos dekoruoti ir apskritai – koks maistas dera vieno ar kito renginio metu. Tai labai natūralūs klausimai, į kuriuos mes mielai atsakome ir patariame. Labai džiugu, kai klientas suvokia, jog maitinimas renginio metu yra labai kompleksiškas procesas, o visos to sudedamosios dalys yra vienodai svarbios. Pačią skaniausią kavą gali apkartinti visur po renginio erdves išdėlioti jau panaudoti puodeliai ar smulkios šiukšlės. Kavos neapkartins tikrąja ta žodžio prasme, tačiau išbalansuos bendrą jausmą, įspūdį apie renginį, jo kokybę.
Planas ir galimybė rinktis
Konferencijų, seminarų ar panašaus pobūdžio oficialių renginių organizatoriai su mūsų komanda dažniausiai susisiekia telefonu ar elektroniniu paštu. Norime nuraminti ir dar kartą akcentuoti tai, jog keistų klausimų nebūna, mes pasiruošę viską nuosekliai paaiškinti, patarti. Be abejonės, visuomet siūlome susitikimą, kad aptarti viską prie kavos puodelio.
Patys pagrindiniai akcentai – žmonių skaičius, proga, erdvė, kurioje planuojamas renginys.
Kalbant apie detalių derinimą daug klausimų pavyksta aptarti telefonu, el. paštu, tačiau neretai reikia vykti į vietą ir vertinti aplinką, visą infrastruktūrą ir žinoma esminius kliento poreikius, kad šventė atitiktų užsakovo įsivaizduojamą idealų renginį. Vienas pagrindinių aspektų – biudžetas. Komercinio pasiūlymo skaičiavimas prasideda nuo poreikių išaiškinimo, o pagrindiniai veiksniai yra šie:
- Renginio tema: seminaras, konferencija, priėmimas, furšetas, banketas ir kito tipo neformalus renginys (įmonės šventė);
- Renginio dalyvių skaičius;
- Preliminarūs lūkesčiai maistui;
- Aptarnavimas, personalas;
- Renginio vieta ir turima infrastruktūrą renginio išpildymui.
Kiekvienas suprantame, kad norint tinkamai sudėlioti precizišką renginio eigą, reikia bendradarbiauti abiems pusėms. Visada skatiname nepabijoti užduoti gal ir neprofesionalų klausimą, nes mes mielai į visus juos atsakysime. Ilgametė patirtis leidžia greitai ir profesionaliai įvertinti situaciją.Pavyzdžiui. įsivaizduokime, kad organizuojame renginį šimtui žmonių. Klientas sako, jog aptarnavimo tikrai nereikia. Sako, kad viskas vyks labai trumpai, svečiai užbėgs, pavalgys, atsigers kavos ir išsiskirstys. Mes primygtinai pasiūlysime aptarnavimą, kad jau anksčiau minėti niuansai nesukeltų streso, o renginys būtų smagi patirtis, o ne galvos skausmas.
Ir žinoma, kad visa norisi ne tik „pragyventi“ renginį, bet ir nustebinti, pradžiuginti svečius. Mūsų siūlomi naujausi „exclusive“ užkandžiai, kurie puikiai tiks, jei norite svečius nustebinti subtiliais skoniais.
Jautiena
- Ant baltos duonelės patiekiama lėtai kepta jautienos nugarinė, ridikėlių griežinėliai, wasabi skonio tapiocos ikriukai, mikro žalumynai.
- Rūkytos jautienos ir saulėje džiovintų pomidorų kremas, duonelė ir čili pipirų oras.
- Plėšyta jautiena ir kepti lęšiai, orkaitėje kepti burokėliai, rukola biskvitas.
Vištiena
- Rūkytos vištienos filė, naminis pomidorų drebutis, bazilikų kremas.
- Vištienos suktinis su mango ir pomidorų salsa, , mikro žalumynai, patiekiamas ant džiuvėsėlio.
- Plėšyta vištiena, saulėje džiovinti pomidorai, naminis žolelių majonezas.
Žuvis, jūros gėrybės
- Rūkyta lašiša, braškių kremas, juodos duonos ir džiovintų uogų trupinėliai, sepijų biskvitas, mikro žalumynai, patiekiami ant ant juodos duonelės.
- Kepta krevetė, jūros dumbliai, sezamo sėklų traškučiai.
Vegetariški pasiūlymai
- Pomidorų drebutis įdarytas rikota sūriu su ciberžole, balzamiko skonio tapioca ikriukai, burokėlių traškutis.
- Grikių duonos biskvitas, ožkos sūrio kremas, orkaitėje kepti burokėliai, trumų sniegas.
- Virtos polentos kruopos, apelsinai, cukinijos, pomidorai, baziliko pesto.
- Miško grybų bruschetta, trumų aliejus, parmezano sūris, patiekiami ant baltos duonelės.
- Saldžių bulvių traškutis, naminis humus, kepintas kale kopūstas, sezamo traškutis.
Trumpai:
- Esame įsitikinę, kad geras maistas garantuoja renginio sėkmę;
- Maistas padeda socializuotis ir skatiną bendravimą, o seminaruose ar konferencijose tai ypač svarbu;
- Stilingas maisto pateikimas, sudomina ir kelia diskusijas, norą pasidalinti gražiais vaizdais su kitais bei didina renginio žinomumą per socialinius tinklus;
- Subtilūs skoniai primins renginį ir garantuos norą sugrįžti į jį;
- Profesionalus renginio kuravimas leis renginio organizatoriams jaustis ramiai ir suteiks galimybę tiesiog mėgautis sėkmingu renginiu.
Mūsų palinkėjimas – organizuokite renginius, kurie būtų aktualūs, naudingi ir super įdomūs. Kad kavos pertraukėlė juose būtų subtilus akcentas, stilinga ir žinoma skani to dalis, o ne laukiamiausias akcentas.