Labai svarbus vakarėlis
Labai svarbus vakarėlis yra toks, kuris vyksta ypatingoje vietoje, toks, kuriame susirenka svarbūs asmenys ir, žinoma, kuriame gausu ypatingo maisto. V.I.P. ženklelį galėtume klijuoti prie Amerikos ambasados Vilniuje organizuojamų švenčių, o mūsų komanda jau ne pirmą kartą turi garbės pasirūpinti jų gerbiamų svečių maistu. Didžiuojamės ir atskleidžiame, kaip vyksta pasiruošimas tokiems renginiams.
Puikus įvertinimas
Pirmą kartą jau vien einant į susitikimą su Amerikos ambasados atstovais kiek drebėjo kojos, tačiau kartu ir džiugiai plakė širdis. Nuostabus įvertinimas, kuomet aukščiausius reikalavimus keliantys užsakovai patvirtina, norintys būtent Tavo paslaugų, o vėliau kreipiasi vėl ir vėl. Žinoma, tai ne tik džiugina, bet ir įpareigoja.
Kiekvienais metais kuriame išskirtinį meniu tam, kad pradžiugintume daug mačiusius ir įvairiausių pasaulio skonių ragavusius garbingus svečius. Nauji, žaismingi, gal kartais „crazy“, bet visi nepriekaištingai atrinkti ir skanūs užkandžiai – tai, ką garantuojame. Tokių didelių renginių meniu kaskart kuriamas vis kitas, o pritaikomas jis prie renginio tematikos.
Su komanda diskutavome, kaip pasiekiamas toks klientų pasitikėjimas. Visi vienbalsiai nusprendėme, kad formulė „labai paprasta“ – reikia tik prie kiekvieno renginio, prie kiekvieno užsakymo ar net prie kiekvienos mažiausios dėžutės su paprasčiausiomis kanelėmis bent mintyse prisegti tą „V.I.P.“ ženklelį.
Tiek tų trumpų pamąstymų apie vadinamąją sėkmę, o mes nenorime snausti ant laurų, tad mieliau pasidalinsime sau įprastais receptais. Juk įdomu, ką mėgsta aukšto rango svečiai ir kaip vyksta pasiruošimas tokiems ypatingiems vakarėliams?
Pasaulio skoniai
„Spoon to the Moon“ meniu siūlydami Exclusive užkandžių seriją pasistengėme, kad užkandžiai vos viename kąsnelyje sutalpintų įvairius skonius ir įstabius poskonius, suteikiančius neapsakomą džiaugsmą skonio receptoriams. Toks maisto ir gourmet flirtas aplink save dar sutelkia gausybę veiksnių ir aplinkos detalių, lemiančių nuostabiausius pojūčius.
Užsakovai, kurie reikalauja bandomojo meniu, dažniausiai turi aiškią viziją, ko ieško. Visada lieka tas menkas improvizacijos elementas ir labai smagu jį išnaudoti. Susitikdami su Amerikos ambasados atstovais mes pasiūlėme:
- Vištienos, mango ir čili rutuliukai įvairių sėklų apvalkale.
- Cikoros, ožkos sūrio, rūkyto upėtakio užkandis.
- Mėlynojo sūrio, bruknių želė bei graikiškojo riešuto užkandis.
- Daržovių lazdelės su jogurtiniu padažu.
- Burokėlio „kepinė" su ožkos sūriu, trumų aliejumi ir klevų sirupu.
- Burgeriukai su plėšyta jautiena ir BBQ padažu.
- Raudoname vyne marinuotos slyvos ir skrudintos šoninės suktinis.
- Fetos, rūkytos jautienos kumpio ir meliono užkandis.
Bene daugiausiai komplimentų susilaukė juodo ridiko, lašišos ir sezamo užkandis, Kalamata alyvuogių užtepėlė, pateikta ant parmezano sausainėlio (gluten free) bei figos užkandis su gorgonzolos sūriu. Patikėkite – jie tikrai verti didžiausių komplimentų.
Šiam itin svarbiam renginiui pradedame ruoštis likus kiek daugiau nei mėnesiui iki renginio. Visų pirma, kruopščiai suderiname aptarnaujantį personalą, tuomet užsakome papildomus renginiui reikalingus indus, taures (nes jų reikia labai daug), o likus savaitei – deriname su tiekėjais produktus.
Nepertraukiamas ir iš anksto tiksliai sustyguotas pasiruošimas prasideda likus trims dienoms iki renginio. Visas personalas dirba pamainomis, atiduoda visas savo jėgas. Renginio dieną dirbame visi pilnu tempu. Paruoštukus susivežame į renginio vietą ir ten jau vyksta galutinis užkandžių gaminimas bei serviravimas. Tokiu būdu užtikrinamas 100 proc. šviežumas.
Šiais metais renginiui buvo pagaminti 5000 užkandžių. Tiek pernai, tiek šiemet turėjome garbės aptarnauti net 600 šventės svečių. Nuostabu matyti jų šypsenas ir girdėti komplimentus, kuomet padavėjai nešioja, pristatinėja užkandžius, o mes tuo tarpu operatyviai tuščius padėklus keičiame naujais. :)
Didžiausias ačiū už pasitikėjimą ir ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio renginio. Neapsakomas jausmas, kad mūsų komanda ir vėl tai padarė. Stebuklinga. Ačiū.