Kišas – stalo puošmena ir džiaugsmas gurmanams

Ne kyšis, o kišas – galima papokštauti, kai kalbame apie trapios tešlos pyragą (Quiche). Tiesa šis skanus klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas išties tiktų kaip dovana, nes tai neįpareigojantis, daugelį skonių atitinkantis nesaldus trapios tešlos kepinys.

Mes ir mūsų klientai, iš tiesų, galime patvirtinti, kad šis prancūziškas pyragas ne veltui toks populiarus visame pasaulyje. Juo galima gardžiuotis tiek šiltu tiek ir šaltu, tad šis kepinys labai tinka iškyloms gamtoje, jaukioms šeimos ar kolektyvo šventėms.

Paklausę FB paskyroje apie tai, ar mūsų draugai norėtų sužinoti, kaip mes gaminame kišą, susilaukėme didelio dėmesio, tad dalinamės prieš keletą metų „Maisto klube“ nufilmuotu video. Mes sakome skanaus, o būtent FB paskyroje kviečiame ir padiskutuoti šia tema.

Spoon to the Moon siūlomi trapios tešlos pyragai (Quiche) gali būti su vištiena, moliūgų ir svogūnų pagardu (chutney), su lašiša, špinatais ir grūdėta varške, su šonine ir varškės sūriu bei kmynais, su tunu, obuolių ir svogūnų uogiene, su mėlyno pelėsio sūriu, kriaušėmis ir karamelizuotais graikiškais riešutais arba vegetariškas pyragas.

Ragavote? Kurį mėgstate labiausiai?