Apie tai, kaip gaminamas išskirtinis maistas

Apie tai, kaip gaminamas išskirtinis maistas mes nusprendėme pasikalbėti po to, kai portale 15min.lt pasirodė informacija apie tai, kaip kai kurie maisto tiekėjai nesilaikė įstatymuose numatytų higienos normų. O taip pat – atsižvelgdami į klientų pageidavimus ir klausimus apie vieną ar kitą mūsų siūlomą produktą. Kodėl mes siūlome „exclusive“ užkandžių seriją, kokie yra pagrindiniai reikalavimai ir maisto vertinimo kriterijai bei kaip gimsta išskirtiniai produktai pačioms ypatingiausioms progoms.

Atskleisti uždangą ar ne?

Jei maisto gamintojams kyla toks klausimas, tuomet galima užduoti ir dar vieną – ar tikrai viskas tvarkoje jūsų virtuvėje? Ir taip mums net nespėjus pradėti pasakojimo kažkas iškart ims niurnėti ir pasigirs įvairių svarstymų, bylojančių apie tai, jog neįmanoma išpildyti visų keliamų higienos normų, kad inspektoriai tik laukia kyšių ir neleidžia ramiai dirbti.

Leidžia ir kyšių neprašo, ir išklauso nuomonės. Mūsų cecho eilinis patikrinimas įvyko š.m. birželio viduryje ir smulkius neatitikimus, kurių dirbdamas neišvengsi, pašalinome per keletą dienų. Bet tai nėra kažkokia loterija, tai tikslingo ir sunkaus darbo padarinys. Tai vienas iš aspektų, darančių įtaką kainodarai, bet kartu tai nepriekaištingos kokybės maisto garantas. Maitinimo versle turime daug iššūkių ir visus juos įveikiame tikrai ne vieni. Turime partnerius VšĮ „Rimavičius“, kuriems esame dėkingi už pagalbą. Jie mus konsultuoja higienos klausimais, technologiniais projektais, darbuotų mokymu bei padeda būti vienu žingsniu priekyje.

Apie įvairius galimus pažeidimus visai neseniai buvo galima išgirsti žiniasklaidoje. „Socialiniuose tinkluose pamatėte gardaus torto pasiūlymą? Įsitikinkite, kad namuose gaminamas maistas yra saugus.“  Pamokanti istorija, atsakanti į daug klausimų, leidžianti išryškinti skirtumus tarp maisto tiekėjų. Bet mes labai nuoširdžiai tikimės, kad visi nesklandumai bus išspręsti, o mažiausiai čia nukentės klientas.

Išskirtiniai užkandžiai

Ieškodami vis naujų skonių derinių, kurdami naujus užkandžius ar desertus viską kruopščiai aptariame su virtuvės šefais. Pastarasis itin didelės atsakomybės pareikalavęs renginys – Jungtinių Amerikos Valstijų Nepriklausomybės dienos šventė. Išties ambicingas renginys buvo skirtas Amerikos ambasados svečiams. Mes susirinkome visą reikiamą informaciją, šefui išdėstėme kliento poreikius ir kibome į darbą. Rezultatas pranoko visus lūkesčius, o užsakovas ir renginyje pabuvoję svečiai negailėjo komplimentų (plačiau apie renginį rasite čia).

Vienas iš naujojo meniu užkandžių – artišokų, krabų mėsos bei lašišos ikrų užkandis, patiekiamas austrės geldelėje. Dažniausias komplimentas, kurį apie šį užkandį pasako klientas, yra ištariamas po kurio laiko – tai būna nuostaba, kad prisiminus tą skonį ir poskonius darosi gera. Jos laukia ir virtuvės šefas Gediminas, kuris ir įgyvendino šį sumanymą. Kartu pasiekėme išties pasididžiavimo vertą rezultatą.

Gurmaniška, o kartu labai lengva neįpareigojanti yra ir  cukinijos, mėtos  bei rikotos brusketa. Tai vegetariškas užkandis, sukurtas ypatingoms progoms. Jo gamybai buvo pasirinkti sezoniški ingredientai.

Jei šiuos vaizdus įvertinsite kaip „skanius“ mes dar labiau suintriguosime pasakydami, kad skonis yra dar nuostabesnis – kaip šiltas vasaros vakaras, kaip pasakiško grožio žalia pieva po lietaus, banguojantis vandenynas ir jausmas, kad gyvenimas pasisekė.